Dagelijkse tekening van het Zwet.

Sinds april 2012 maakte Johanna Koelman iedere dag een tekening van het Zwet, het water en het schitterende uitzicht achter haar huis in Jisp. De bedoeling was 365 dagen door te gaan, maar toen ze eenmaal de smaak te pakken had, was Johanna niet te stoppen. Ze heeft uiteindelijk 613 tekeningen gemaakt zonder één dag over te slaan. Elf schetsboeken vol, allemaal op lichtbruin kraftpapier.

In het begin waren de tekeningen nog in zwart-wit, maar uiteindelijk kwam er steeds meer kleur tevoorschijn. De seizoenen, het weer, het licht, de koeien, de reigers, bootjes, eendjes, boer Piet, ijspret, zwanen, bomen, wolkenluchten, regenbogen, rietkragen, zonsondergangen.Het Zwet bleek geen dag hetzelfde.

De laatste 365 tekeningen van 2013 staan nu in een boek. Samengesteld en mogelijk gemaakt door de fans van het Zwet. Door één of meerdere tekeningen te adopteren, bepaalden zij hoe het boek er uit is gaan zien. Elke geadopteerde tekening staat groot afgebeeld, met de naam van de adoptant erbij. In totaal werden 168 tekeningen geadopteerd.

Volg het Zwet op hetZwet.nl of op Facebook

Het Zwet