johanna koelman 1974

1974 Studio-assistente bij reclamebureau Moussault

Johanna Koelman | Creatief in hart en nieren

Sinds ik me kan herinneren ben ik aan het creëren. Het liefst was ik kunstenaar geworden, maar het lot bepaalde anders en ik begon mijn carriere als studio-assistent bij reclamebureau Moussault aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.
Op de brommer zetwerk halen, foto’s opplakken en koffie halen voor mijn collega’s. Dat het niet gebruikelijk was om als meisje een creatief vak in de reclame uit te oefenen lapte ik aan mijn laars en na wat omzwervingen werd ik bij FHV BBDO  (junior) art-director en won mijn eerste ADCN lamp op 21 jarige leeftijd voor Artis. Wist niet wat een ADCN lamp was, maar dat ik met het winnen van deze reclameprijs  mezelf op de kaart had gezet werd mij al snel duidelijk …er volgde er meer.

Toch bleef ik altijd zoeken naar nieuwe uitdagingen. Werkte een paar jaar als freelance regisseur en starte in 2000 samen met Gerold Febis Artsunited een creatief bedrijf waarin we o.a. met beelden uit de natuur de sfeer in een gebouw, instelling of organisatie positief beïnvloeden.

Door in april 2012 te beginnen met een dagelijkse tekening van het Zwet was de cirkel rond en nu ben ik naast art-director, web designer en filmmaker ook de kunstenaar geworden waar ik als kind van droomde.
Maar ik ben altijd in voor een nieuw avontuur dus wie weet wat mij verder nog te wachten staat.

Ga voor de details van mijn loopbaan en voorbeelden van mijn werk naar: